Ik zat thuis, alleen achter m’n laptop. Ik was bezig met het schrijven van een offerte en liep een beetje vast. Dus wilde ik graag even met iemand overleggen. Of aan iemand vragen: ‘Hoe zou jij het aanpakken?’

Ik dacht aan het advies dat Marianne Roelofs me had gegeven: vind gelijkgestemden. Mensen die je stimuleren en feedback geven, of je kunnen helpen. Een mastermind, noemde ze het. Niet veel later kwam ik een artikel tegen over het hebben van een mentor of, als alternatief, deelnemen in een mastermind groep.

Afgelopen weekend sprak ik zo’n gelijkgestemde. Iemand die net als ik erop vertrouwt dat ‘het leven’ je brengt wat je nodig hebt.  Ik vond het erg prettig om dat te horen en het sterkte mij in mijn eigen visie en overtuiging. Ook bevestigde dat gesprek voor mij dat ik graag deelneem in een mastermind groep.

Het spreekt me erg aan. Een aantal ondernemers met wie je één keer in de week of in de twee weken afspreekt. Om elkaar te motiveren, te stimuleren en te helpen. Elkaar te vertellen waar je mee bezig bent en elkaar een zetje te geven, mocht je dat nodig hebben.

Dus daarom deze vraag: wil jij als ondernemer ook af en toe gesterkt worden? Of wil je iemand om advies kunnen vragen als je even vastloopt? Ben jij net als ik op zoek naar een mastermind groep? Laat het me weten!